Sähköinen kasvinsuojelututkinto

Sähköinen kasvinsuojelututkintomme tarjoaa sinulle mahdollisuuden tenttiä ammattimaiseen kasvinsuojeluaineiden käyttöön vaadittava tutkinto sähköisesti netissä. Kasvinsuojelututkinto oikeuttaa ostamaan ja käyttämään kaikkia Suomessa hyväksyttyjä kasvinsuojeluaineita. Tutkinto on uusittava viiden vuoden välein.

Tutkinnon voi tehdä suomeksi tai ruotsiksi, ja se sisältää kysymyksiä pelto-, puutarha ja metsäkasvinsuojelusta.

UUTTA: Voit räätälöidä tentin toimialasi mukaan

Nyt voit valita kysymysten painotuksen parhaiten omaa toimialaasi vastaavaksi. Voit valita yhden tai useamman tuotantosuunnan.

Valittavat tuotannonsuunnat ovat:

  • peltoviljely
  • avomaan puutarhaviljely
  • kasvihuoneviljely
  • muu (esim. golfkentänhoito, viheraluetyö).

Siirry tutkintosivulle tästä - Klicka på examensidan här 

 

Kasvinsuojelutodistus heti sähköpostiisi

Sähköisen kasvinsuojelututkinnon voi ostaa ja suorittaa netissä. Tutkinto on mahdollista suorittaa kahden viikon aikana ostohetkestä. Tentin suoritettuasi näet heti, onko tentti hyväksytty vai hylätty. Jos tutkintosi hyväksytään, saat sähköpostiisi tutkintotodistuksen ladattavana PDF-tiedostona. Hylätyn tentin jälkeen sinulla on kaksi viikkoa aikaa suorittaa tutkinto uudelleen samalla maksulla. Uusintakerralla voit halutessasi valita eri tuotantosuunnat vaihtoehdoista kuin ensimmäisellä kerralla. Jos toinenkin kerta hylätään, voit yrittää uudelleen ostamalla tutkinnon uudelleen.

Vinkki! Tallenna kasvinsuojelututkinto Bisnes+:n Dokumenttipankki+:aan. Tällöin tutkinto on aina saatavilla esimerkiksi puhelimella kasvinsuojeluaineita ostaessa. 

Kasvinsuojelututkinnon opiskelumateriaali

Suosittelemme sähköisen kasvinsuojelututkinnon rinnalla kasvinsuojeluvalmennuksiamme. Valmennuksistamme saat uusimman alan tiedon ja pystyt nopeasti kertaamaan vaadittavat asiat ja myös hyötymään lisävinkeitä kasvinsuojeluaineisiin ja menetelmiin liittyen. Voit valmistautua tutkintoon myös TUKESin verkkomateriaalin avulla. Tukesin materiaali on tukimateriaali, eikä kata kaikkia tenttikysymyksiä tai erikoisaloja. 

Ammattikäyttöön rajoitettuja jyrsijämyrkkyjä saavat ostaa ja käyttää vain tuholaistorjujan tutkinnon suorittaneet henkilöt ja maanviljelijät, jotka ovat suorittaneet kasvinsuojelututkinnon ja jotka tekevät tuholaistorjuntaa omassa maataloustoiminnassaan. 

Kasvinsuojelututkinnon järjestäminen isommalle ryhmälle

Mietitkö kasvinsuojelututkinnon järjestämistä isommalle ryhmälle? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme puh. 044 420 9000 tai asiakaspalvelu@proagria.fi

Tutustu myös Peltokasvien kasvinsuojelu 2022 -kirjaan

Peltokasvien kasvinsuojelu 2022 -kirja kokoaa kasvinsuojelutiedon ja markkinoilla olevat kasvinsuojeluaineet. 

Käytä kasvinsuojelusuunnitelman tekemiseen Neuvo-rahaa

Neuvo-rahalla voit saada käytännön tukea kasvinsuojelusuunnitelman tekemiseksi. Lue lisää täältä.

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut