Pienryhmätoiminta

Pienryhmätoiminta

Pienryhmän tavoitteena on löytää parhaita käytäntöjä ja oppia toisilta.

Pienryhmiä voidaan perustaa eri aiheitten ympärille. Suosittu ryhmä on ollut Hienot hiehot benchmarking-pienryhmä. Siinä pohditaan hiehojen elämää ja kasvua aina umpilehmän ruokinnan vaikutuksesta vasikkaan ja nuoreen ensikkoon saakka. Pienryhmän kokoontumisissa hiehon koko elinkaari käydään läpi ja jokaisessa lähipäivässä keskitytään eri aihealueeseen.

Nurmituotantoa tehostavia pienryhmiä on myös paljon ympäri Suomea. Säilörehuprosessi käydään läpi käytännönläheisesti pellolta ruokintapöydälle ja taloudellisiin vaikutuksiin saakka. Laadun, määrän ja sitä kautta hinnan parantaminen on mahdollista perusasioita tarkentamalla.

Pienryhmiä on perustettu myös esimerkiksi lehmien hedelmällisyysasioista, maatilayrittäjien hyvinvoinnin lisäämisestä, viljan tuotannosta ja investointien hallinnasta. Kaikki tuotantosuunnat ja teemat sopivat pienryhmätoimintaan.

Yrittäjät kokeneet pienryhmät erittäin hyödyllisiksi

"Nykyisin seuraan nuorison kasvua paremmin. Teetän hiehojen rehuista analyysit ja panostan ruokinnan suunnitteluun. On palkitsevaa nähdä, että panostus näkyy jo tuloksissa."

"Pienryhmän kautta pääsin näkemään uusia työtapoja, erilaisia olosuhteita ja myös isoja navetoita. Lähipäivät aukaisivat silmiä omien eläinten ja olosuhteiden osalta."

"Sain monia uusia ideoita toisilta yrittäjiltä oman tilan toiminnan tehostamiseksi. Kaikkea ei tarvitse itse oppia kantapään kautta."

"Oli hienoa päästä keskustelemaan oman alan yrittäjien ja asiantuntijoiden kanssa itseä askarruttavista asioista."

Tule mukaan pienryhmätoimintaan

Jos sinulla on tiedossa hyvä aihe tai mahdollisesti jo porukkakin aiheen ympärille, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä. Käytännössä ryhmät perustetaan niin, että kiinnostavan aiheen ympärille kootaan innostunut porukka ja ohjaaja ja lähdetään yhdessä tarkemmin valitsemaan parasta mahdollista ammattisisältöä.

Kiinnostuitko?

Voit jättää meille yhteydenottopyynnön. Anna yhteystietosi, niin kerromme mielellämme lisää. 

ProAgrian benchmarking-pienryhmässä saat tukea toimintaan asiantuntijoilta ja muilta viljelijöiltä. Laajenna näkökulmaasi ja lähde mukaan toimintaan! Katso video. 

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.